FIRST

Først – ny extra virgin olivenolje produsert i løpet av de tre første dagene av tidlig høsting i begrenset mengde. Hyllest til kulten av ny olivenolje som er spesifikk for Istria. 

Serveringsforslag

Denne oljen passer perfekt til blandede grønnsakssalater, kokte og stekte egg, soppsupper, grillet fisk, grillet tunfisk, rødt kjøtt og ulike oster. Vi anbefaler den til alle typer pasta og risotto. Tradisjonelt serveres en ny olje med varmt hjemmelaget brød, men kan også serveres til alle typer bruschetta.

Spesifikasjoner

Type: Coupage/blanding

Oliven variant: Leccino, Istrisk Bianchera

Tykkelse: Veldig rik tekstur

Farge: Gyllen grønn

Aroma: Intens og veldig elegant, med tydelige toner av artisjokk, nyklippet grønt gress, urter, grønt eple og tomat.

Smak: Veldig balansert, pikant og bitter.

Høsting og prosessering

Region: Istra, Kroatia; Produksjonssted: Vodnjan, Istria, Kroatia; Produsert: Chiavalon; Høstemetode: Kombinert; håndplukket og ved hjelp av gren ristere;

Høsteperiode: 5.-7. Oktober 2024

Behandlingsmetode: Kontinuerlig syklus, 2 faser, behandlet umiddelbart etter høsting, maks 24°C