Den utvinnes direkte fra oliven og fremstilles utelukkende ved hjelp av mekaniske prosesser uten kjemisk behandling.
For å oppnå den beste ekstra virgin olivenoljen (EVOO), må olivene presses kort tid etter høsting. Dette bevarer smaken, næringsstoffene og kvaliteten. I produksjonsprosessen brukes verken varme eller kjemiske tilsetningsstoffer, hele prosessen foregår ved kaldpressing.
Ekstra virgin olivenolje har maksimalt 0,8 % frie fettsyrer, noe som er et viktig kvalitets- og modenhetsindikator.
Den skal være fri for defekter og ha en frisk, balansert smak med hint av frukt, urter eller nøtter.
Smaken er ofte intens og kompleks med naturlige aromaer.
EVOO er også rik på antioksidanter (spesielt polyfenoler) og sunne fettsyrer, særlig enumettet fett som er bra for hjertet.
Fargen kan variere fra gylden gul til grønn, avhengig av olivensort og modningsgrad.
Ekstra virgin olivenolje er et premiumprodukt og den anses som den sunneste og mest smakfulle oljen.
Ekstra virgin olivenolje (EVOO) er kjent for sine mange helsefordeler, takket være dens unike sammensetning av sunne fettsyrer og antioksidanter. Her er noen av de viktigste helsefordelene:
For å dra nytte av fordelene, bruk EVOO i kalde retter som salater, eller til lett varmebehandling, da ekstrem varme kan bryte ned næringsstoffene. Velg alltid en høykvalitets EVOO, helst sertifisert organisk og ferskpresset.
Tips: Oppbevar oljen på et mørkt og kjølig sted for å bevare dens kvalitet og helsefordeler